+34 636 56 70 63  / +34 652 91 36 98 lart@lartdecomunicar.cat

Formacions per a empreses i organitzacions

El teatre és l’eina més poderosa i pràctica per a treballar tots aquells aspectes que tenen a veure amb la comunicació, la motivació, l’organització, el risc, la creativitat, el treball en equip, la gestió de conflictes, l’estrès, l’atenció al públic, el lideratge, les habilitats socials, etc. 

L’aplicació de les arts escèniques per a resoldre conflictes laborals dins del món empresarial començà a fer-se servir des d’un temps ençà. Els actors, especialistes en la comunicació degut a la seva feina i al seu desenvolupament personal, tenen més capacitat que la mitjana de la gent per a comunicar-se tant a nivell intra com interpersonal. Són els aliats perfectes per a la formació comunicativa dins les organitzacions.

Algunes de les aplicacions pràctiques que el teatre ofereix en l’àmbit de l’empresa són:

 • Cohesionar grups
 • Reforçar l’empatia als missatges empresarials
 • Motivar els treballadors
 • Resoldre conflictes
 • Provar noves formes de comunicació tant interna com externa
 • Assajar entrevistes
 • Ajudar al departament de recursos humans en el seu procés de selecció de personal
 • Escenificar situacions habituals per entendre i corregir possibles tendències errònies
 • Crear noves sinergies departamentals
 • Augmentar la seguretat en un mateix i la capacitat de resolució dels treballadors
 • Improvitzar situacions problemàtiques per tal d’aprofundir i d’ampliar la capacitat de resposta

Assertivitat i resolució de conflictes

L’Assertivitat es defineix com “l’habilitat d’expressar els nostres desitjos d’una manera amable, franca, oberta, directa i adequada. Arribant a dir allò que volem sense anar contra els altres. Negociant amb ells el seu compliment”.

Usar l’assertivitat és saber demanar, saber negar-se, negociar i ser flexible per poder aconseguir allò que es vol, respectant els drets de l’altre i expressant els nostres sentiments de forma clara. L’assertivitat serveix per a no ser manipulats, consisteix en saber fer i rebre elogis i queixes. En definitiva, és una actitud davant la vida que ens fa sentir millors, i com tot, se’n aprèn. 

En aquest curs volem dotar a l’alumne de les eines i la metodologia adient perquè puguin resoldre els conflictes, a més d’ensenyar a l’alumnat a construir unes relacions més sanes, lliures i emocionalment intel•ligents.

Atenció al client

Qualsevol persona que treballi de cara al públic ha de poder adquirir la capacitat de gestionar, entendre, seleccionar i treballar les pròpies emocions i les dels altres amb eficiència i generant resultats positius. És a dir, l’habilitat per a gestionar bé les emocions. Tant les nostres com les dels altres.

En el tracte amb el client, l’escolta activa, el coneixement del llenguatge no verbal, la gestió emocional i la resolució de conflictes són vitals per tal de tenir una experiència satisfactòria per ambdós costats.

Proposem en aquest curs dotar a l’alumne d’aquelles eines que el permetin atendre de manera correcta i eficaç a cada tipus de client. Prevenint així possibles malentesos i conflictes, i adquirint les habilitats per a poder resoldre’ls si aquests es produeixen. També proporcionar la confiança i la resolució requerides per tal que el tracte amb el públic passi de ser correcte i cortès a ser un veritable acte comunicatiu on aconseguim una total satisfacció i fidelització del client.

Comunicació no verbal i projecció personal

El llenguatge del cos és més expressiu i comunicatiu que el de la paraula. El nostre cos ens delata. El nostre cos és un llibre obert on els altres hi poden obtenir molta informació sense que en siguem conscients. 

Un gest, una mirada, una postura informen més que les nostres emocions, pensaments i que tot el que puguem dir. Saber què fer en tot moment, que el cos no ens jugui males passades, no tenir reaccions inconscients i inesperades… És només una qüestió d’auto-aprenentatge i d’auto-coneixement. 

Amb aquestes sessions descobriràs el llenguatge secret del teu cós, ens coneixerem a nosaltres i als demés en profunditat, generant així una millor qualitat en les nostres relacions.

Eines teatrals (I): Reforçament del treball en equip

En un món laboral on cada vegada és més important el treball en equip i en xarxa, des de LART proposem un curs lúdic, divertit, engrescador, original i sobretot pensat per a acomplir els diferents paràmetres que creiem són essencials alhora d’assolir els objectius de la cooperació.

La nostra finalitat és fomentar la cooperació entre persones de diferents àmbits i/o orígens diversos, generant un sentiment de pertinença a un grup ,tant necessari per al bon desenvolupament a posteriori de les diferents tasques, tant individuals com grupals. 

Saber treballar en grup és un valor fonamental en la nostra societat que s’ha de fomentar i incentivar, ja que proporciona unes eines alhora d’enfrontar-se al mercat laboral i també ajuda a gestionar les seves relacions personals. 

Sentir i voler formar part d’un engranatge , sabent que la teva aportació és reconeguda i apreciada en el procés d’un projecte és per a qualsevol persona imprescindible per a apujar l’autoestima. L’activitat doncs, ha estat concebuda per aprendre a treballar en grup des de la diversió i el gaudi, ja que creiem que és la manera que qualsevol persona es troba més receptiva i oberta a propostes i novetats.

Eines teatrals (II): Desenvolupament de la creativitat

Al contrari del que generalment es creu, la “creativitat” no és un do, sinó  que és un posicionament vital, és a dir, es pot aprendre i educar sota aquests quatre pilars fonamentals.

 1. La intuïció que tots posseïm encara que estiguem desconnectats d’ella per desconfiança.
 2. La confiança en nosaltres mateixos tal que no tinguem por de l’error.
 3. El desenvolupament de la imaginació, és a dir, la capacitat de mirar imaginativament els nostres coneixements.
 4. L’eliminació de barreres mentals: estar oberts mentalment a tot el que ens envolta, despertant la capacitat de mirar el món des de diferents angles.

Proposem en aquest curs posar-nos a treballar molt seriosament per a ser més lúdics, atrevits i imaginatius, amb sentit de l’humor i desenvolupant el sentiment de grup, per treure de nosaltres mateixos, dels nostres límits, a l’ésser creatiu que portem dins.

Habilitats comunicatives

L’art de l’oratòria a curta distància. L’art de saber parlar, de comunicar improvisadament davant de situacions no previstes. L’art de saber portar una reunió, una trobada amb rapidesa, elegància i, sobretot, eficàcia. L’art de la discussió constructiva, de l’escolta activa, de l’exposició ràpida i clara de les nostres idees. L’art de la comoditat en la comunicació, de la facilitat de paraula, l’art de convèncer i saber negociar, l’art del diàleg, de la conversa.

En aquestes sessions descobrirem tots els nostres recursos expressius, el nostre sentit de l’humor i la nostra intuïció, posant-los al servei d’una comunicació oberta, positiva, eficaç i feliç amb el nostre entorn. En definitiva, l’art de seduir.

Intel·ligència emocional i lideratge

La intel·ligència es defineix com: “Capacitat d’entendre o comprendre, de resoldre problemes, habilitat, destresa i experiència.” 

En treballar amb equips humans sorgeix la dificultat d’usar aquesta intel·ligència aplicada a les emocions pròpies i la dels nostres treballadors, creant-se en moltes ocasions tensions, malentesos, dificultats a l’hora de liderar, ambients de treball carregats d’emocions negatives que dificulten el treball en equip, incomprensions…

És necessari aprendre a usar un altre tipus d’intel·ligència a l’hora de treballar i liderar grups humans, la intel·ligència emocional. Sentir, entendre i controlar les pròpies emocions i les alienes és l’eina principal del lideratge assertiu.

Oratòria

Comunicar, seduir, convèncer, expressar amb claredat conceptes complexos, exposar d’una manera amena els pensaments i les voluntats: allò que els clàssics anomenaven oratòria.

Parlar en públic no és només transmetre una sèrie de conceptes o missatges. Parlar en públic, comunicar, és crear un espai d’intimitat i confiança, és en definitiva obrir-nos als altres de la manera més sincera possible. El bon orador convenç, sedueix, crea una comunicació total amb els oients a nivell racional, emocional i instintiu. No podem oblidar que de tota la informació que rep l’oient, només el 30% és el missatge, és a dir, allò que diem; el 70 % restant la rebrà de nosaltres, com diem el que diem i què diu el nostre cos a l’hora de comunicar.

Proposem aquest curs de tècniques teatrals per ajudar a desenvolupar al màxim les potencialitats ocultes dels nostres clients, per tal que aquesta seducció es transmeti també a través del seu discurs, la seva veu, la seva mirada, els seus moviments… 

Aprendrem l’art de la discussió constructiva, de l’escolta activa, de l’exposició ràpida i clara de les nostres idees. L’art de la comoditat en la comunicació, de la facilitat de paraula, l’art de convèncer i saber negociar, l’art del diàleg, del debat. En definitiva, l’art de seduir.

Tècniques i habilitats per a comercials (captació)

La Assertivitat es defineix com: “l’habilitat d’expressar els nostres desitjos d’una manera amable, franca, oberta, directa i adequada, arribant a dir el que volem sense anar contra els altres. Negociant amb ells el seu compliment”. És, sens dubte, l’eina més eficaç per facilitar la comunicació entre éssers humans i la millor manera d’influir en els altres de manera íntegra i ètica.

En treballar de cara al públic, sobretot en tasques de captació, sorgeix la dificultat d’usar aquesta intel·ligència aplicada a les emocions pròpies i les dels nostres semblants. Cal aprendre a fer servir un altre tipus d’intel·ligència, la intel·ligència emocional.

Assessoria i coach per a empreses i col·lectius

Resoldre qualsevol conflicte o deficiència comunicativa, sens dubte és un fet diferencial que aporta un plus de competitivitat a qualsevol organització, al mateix temps que dona al treballador d’eines eficaces en el seu treball diari, una millora de l’autoestima i un augment de la seva implicació amb l’empresa, ja que la nostra formació proporciona coneixement i gaudi alhora.

Les estadístiques ens mostren un augment de la preocupació per la comunicació interna en les nostres empreses i organitzacions. Un dels majors reptes a què s’enfronta un equip de treball és resoldre els conflictes a temps, saber no generar altres per temes comunicatius, i crear un bon ambient de treball on la comunicació i el treball en equip flueixin correctament. Està demostrat que els col·lectius que es comuniquen bé, treballen bé, i augmenten la productivitat i la sensació de felicitat i confiança en la pròpia organització.

Som especialistes en assessorar i treballar amb les empreses per resoldre els problemes derivats de la mala comunicació.

Tallers per a dones (I): Teatre i gestió de les emocions

Aquest taller està sent impartit actualment a Serveis Socials del Raval Sud amb el nom “Un, dos, tres… Acció”.

Des que naixem ens eduquen per a seguir els mandats de gènere. I en aquest aprenentatge, moltes vegades, el primer que fem és ocultar, tapar, perdre contacte amb les nostres emocions més genuïnes substituïnt-les per aquelles que se suposa són més acceptables pel nostre gènere.

Els mites de l’amor romàntic, els micromasclismes o macromasclismes i d’altres vegades fins i tot, la violència que pateixen les dones des de la infància, fan que en fer-se adultes es trobin perdudes en un món de decisions i relacions que sovint no saben identificar: què els passa, què senten, què volen, què han de fer…? I el que més se’n vegi afectat sigui la seva autoestima, la seva dignitat i la seva capacitat per tornar (o començar) a regalar-se petits plaers com riure, jugar, ballar… en definitiva: gaudir. Aquesta desconnexió entre el que sent, el que vol i el que fa ha mermat profundament l’autoestima de la dona, la seva dignitat, el seu amor propi…

Hem volgut amb aquest taller,  que tornin a prendre contacte amb el seu cos, la seva respiració, la seva sensibilitat i  emocions per poder-les acceptar i transmetre-les amb confiança en elles mateixes i els altres. Tornar a prendre contacte amb elles mateixes i els altres de manera autèntica , alliberant-se de les tensions psicològiques, corporals i emocionals lligades a la necessitat de complir amb unes expectatives que no han triat.

Aquest taller ha estat creat per a ser impartit a dones que han patit violència , en risc d’exclusió social, que estan en un procés personal, familiar i emocional molt delicat, dones privades de llibertat, etc. Dones que necessiten, potser per primera vegada en les seves vides, regalar-se 2h per oblidar-se de tot l’entorn i centrar-se només en elles. Dones que han de recuperar l’autoestima, tornar a somriure i que tornin a tenir ganes de tirar endavant.

Tallers per a dones (II): Teatre i gènere: Mites de l’amor romàntic

Segons les últimes estadístiques un 40% de les dones a tot l’estat pot estar patint algun tipus de violència de gènere. De fet han mort més dones a mans de les seves parelles (o ex parelles) que morts produïdes pel terrorisme de caire ideològic. La societat però, encara no ha pres una posició contundent i unànime sobre aquest fet, com sí l’ha pres en el cas del terrorisme. Per què les víctimes son dónes? Per què aquesta violència es dóna dins  l’àmbit familiar, o de la parella?

Des d’ una perspectiva de gènere, proposem  aquest taller per a revisar i ser conscients dels primers estadis d’aquesta violència. Ja que és en aquests primers estadis, (manipulació, humiliació, amenaça subtil, insult, menyspreu…) on menys consciència d’agressió tenim. Treballarem per  a prevenir a nivell personal i a nivell social aquelles actituds i accions clarament agressives i que moltes vegades passen desapercebudes, o fins i tot estan socialment acceptades, ( i que són el magma ideològic idoni per a la proliferació d’agressions més perilloses) generant després una espiral de violència molt més difícil d’aturar.

Proposem també revisar aquells conceptes erronis, que des de l’educació patriarcal i masclista que tots i totes hem rebut, justifiquen, entenen i silencien aquesta violència, permetent que aquesta situació es perpetuï i s’intensifiqui.